art-house.nl

Artistiek met je vloer

Een nieuw huis

Ik ben onlangs verhuisd naar een nieuw huis, en was ontzettend enthousiast. Een heel huis dat ik zelf opnieuw mocht inrichten, een nieuw interieur, een nieuwe sfeer creëren. Heerlijk. Maar waar begin je mee? Terwijl ik al nieuwe gordijnen aan het uitzoeken was, wees een vriend mij op de basis: de vloer. In mijn oude huis had ik tapijt, dat vond ik gezellig en huiselijk. Maar nu ik iets ouder ben ik het tijd voor een klassieker model: parket.
Er is niet veel mooier dan een goedgelegde basis voor je huis, en je inrichting. Dat begint allemaal bij de vloer. Een lelijke, scheve, of niet passende vloer breekt het beeld van je huis. Laat dit altijd het parket professioneel leggen.

de vloer als basis

Een parketvloer deed me meteen terugdenken aan mijn jeugd, waar ik bij mijn ouders opgroeide in een groot huis met een parketvloer. Het klikken van je hak op de vloer, de nerf, het huiselijk warme gevoel. Ik heb altijd het idee gehad dat een parket vloer een ‘volwassen’ vloer is. In je eerste studentenhuis leg je tapijtjes voor de gezelligheid. Als je wat ouder wordt en je ruimte wil creëren, doe je dat door zo veel mogelijk opgeruimd, open, en met rustige kleuren te werken. Parket hoort daar bij. De rust van het hout, de aardse kleuren en het geluid zorgen voor een volwassen uitstraling. As we speak, typ ik dit terwijl mijn hak op het parket tikt. Rust.

Mijn herinneringen gaat zelfs een stapje verder, qua interieur. Mijn oma en opa woonden in Brabant, en eens in de zoveel tijd brachten wij een bezoekje aan ze. Ik herinner me de stoffige groene gordijnen, de tuttige kussentjes op de bank waar een plastic laag overheen zat, en nepbloemen in de geraniums. Maar ik herinner me vooral een glanzende, donkerbruine parketvloer, waar mijn oma met haar kitten heels overheen tikte. Dat heeft indruk op mij gemaakt. Het voelde elegant, en duur. Ik speelde ook vooral op de vloer. Zo zie je wat een verschil het maakt in een ouderwets ingericht huis. Voor mij staat parket gelijk aan rust, ruimte, elegantie, en een moderne sfeer.

creatief met parket

In het huis waar ik nu zit, heb ik parket laten leggen, licht hout, met een tapijtje onder de bank. Ik heb het wel laten leggen door een bedrijfje, omdat als je het zelf doet het toch veel werk is als je niet goed weet wat je doet. Plus, het kost geen drol. Parket is hartstikke goedkoop vergeleken met vroeger, ik had zelfs extra! Daar heb ik nog een leuk klein nachtkastje van gebouwd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 art-house.nl

Thema door Anders Norén