art-house.nl

Een e-bike accu gaat langer mee dan je denkt

Er zijn een hoop mensen in Nederland die ook een elektrische fiets in de schuur hebben staan. Deze fietsen worden dan ook steeds beter. Zo kan je er langer mee fietsen voordat de accu leeg is. De E-bike accu is in tegenstelling tot andere soorten accu’s dan ook veel beter, in dit artikel gaan we kijken naar de meest voorkomende vragen die bij je op kunnen komen op het gebied van de E-bike accu!

Hoelang duurt voordat de E-bike accu vol is?

De duur van het laden is natuurlijk helemaal afhankelijk van de beschikbare inhoud van de accu. Met een standaard lader zal het laden van de E-bike accu meestal een uurtje in beslag nemen, echter zijn er ook accu’s te vinden die langer duren voordat ze vol zijn. Deze hebben nu eenmaal een grotere inhoud, hier kan je dan wel weer wat langer mee fietsen voordat deze leeg is.

Wat kan ik doen om de E-bike accu zo vol mogelijk te houden?

Er zijn diverse soorten factoren die een rol kunnen spelen bij het leeglopen van de accu. Zo is het belangrijk om de E-bike accu altijd in een droge omgeving te bewaren. Tevens moet je de accu niet in een warmte ruimte leggen, dus niet naast de verwarming of iets dergelijks. Houdt hem ook uit de zon, deze warmte is ook niet goed voor de accu. Los hiervan zijn er niet veel dingen die je kunt doen, de accu is na verloop van tijd nu eenmaal aan vervanging toe.

Ga ook elektrisch rijden!

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat jij juist behoort tot de groep mensen die nog geen elektrische fiets heeft. Als dit zo is dan zou je zeker na moeten denken over de overstap naar de elektrische fiets. Je zal namelijk een stuk minder hoeven te rijden, hierdoor kan je aanzienlijk veel geld op jaarbasis besparen. Daarnaast is het ook nog eens gezond, beweging is immer de manier om fit te blijven. Het kost veel minder energie dan het normale rijden op de fiets, dit maakt het dan ook een uitermate goede aanwinst voor iedereen die wat verder moet fietsen. Nog een voordeel, je hoeft jouw E-bike accu pas na een paar jaar te vervangen! Tot die tijd kan je gewoon goedkoop en makkelijk naar je werk toe.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 art-house.nl

Thema door Anders Norén