art-house.nl

The art of: designer kleding

Kleding behoort tot onze dagelijkse essentie, waardoor wij dit soms voor lief nemen. Toch kan kleding ook echt een kunstwerk zijn dat wij op ons lichaam mogen dragen. Denk hierbij aan designer kleding en stukken uit haute couture collecties. Ook in designer kleding zijn er verschillende ‘kunststromingen’ te onderscheiden. Lees hier meer over in deze blog!

Streetwear

Streetwear is een stijl van vrijetijdskleding die de laatste jaren niet meer uit de modewereld weg te denken is. Deze casual stijl bestaat uit sportkleding en andere comfortabele kleding stukken en wordt vaak gecombineerd met het dragen van sneakers. Het heeft even geduurd, maar nu hebben ook grote designer merken deze stijl helemaal omarmd. Luxe en comfort gaan zeker samen. Kijk bijvoorbeeld maar naar merken zoals Gucci of Versace, die trainingspakken uitbrengen.

Jaren ‘90

In de modewereld wordt er eens in de zoveel tijd weer teruggegrepen op voorgaande periodes voor inspiratie. Zo zien wij regelmatig weer invloeden uit de jaren ‘70 terugkomen, met bijvoorbeeld bloemenprints, zwierige jurken en natuurlijke materialen. Momenteel zijn de jaren ‘90 weer helemaal terug van weggeweest. We zien elementen, zoals neonkleuren, crop tops en platform schoenen, uit deze typerende tijd niet alleen terug in de nieuwe designer collecties die worden uitgebracht. Ook designermerken die in de jaren ‘90 immens populair waren, maken vandaag de dag hun herintrede. Denk hierbij aan de trainingspakken van Juicy Couture of het welbekende Guess shirt dat je overal op straat voorbij ziet komen.

Here to stay

Dan zijn er natuurlijk ook nog merken die hier zijn ‘to stay’. Neem als voorbeeld het designermerk Calvin Klein. Dit merk is sinds de jaren ‘70 actief en vandaag de dag nog steeds niet weg te denken uit onze modewereld. Zo zie je op straat regelmatig iemand in een Calvin Klein trui heren lopen, maar ook op de runway en tijdens fashion weeks doen de collecties het keer op keer ontzettend goed. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de revolutie op de ondergoed markt die dit merk teweeg heeft gebracht. Je zal het misschien niet denken, maar jouw favoriete setje comfortable designer ondergoed is al sinds de jaren ‘80 een hot item in de markt!

Zo zie je maar weer, ook het maken van succesvolle kledinglijnen – hetzij voor de catwalk of de winkelstraat, is een kunstvorm op zich. Onderschat deze designers dus vooral niet en geniet van alle kunstwerken die jij in je kledingkast hebt hangen!

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 art-house.nl

Thema door Anders Norén