art-house.nl

Een visgraat vloer met een artistieke look

Je kan tegenwoordig geen woonmagazine meer open slaan of interieurprogramma op tv te kijken zonder hem tegen te komen; de visgraat vloer. Deze vloer is helemaal terug van weggeweest en past bij vrijwel ieder soort interieur en sfeer. Het oude imago van een oubollige vloer met een klassieke uitstraling is bij de moderne versie volledig uitgewist. De hedendaagse visgraat vloer is een mooie, hippe en artistieke vloer waar je jarenlang plezier van zal hebben. Wat deze vloer weer zo populair maakt gaan we in deze blog verder onderzoeken.

Het oude imago in de prullenbak

Een hardhouten vloer van rood hout met een glanzende laklaag, zo zien de meeste mensen een visgraat vloer. Jarenlang was dit inderdaad de uitgesproken look van deze vloer en lag hij voornamelijk in statige oude panden of huizen met een zeer klassieke uitstraling. Nu de visgraat vloer weer helemaal terug is kan dit oude imago direct de prullenbak in, want de tegenwoordige versie is compleet anders. Het is wel heel opmerkelijk dat een vloer dusdanig van imago kan veranderen, maar door het gebruik van andere houtsoorten en ruime keuze in afmetingen van de planken heeft zich een hele nieuwe look gevormd.

Een visgraat vloer in alle houttinten

Zoals gezegd kan je tegenwoordig uit zeer veel verschillende houttinten kiezen als je een visgraat vloer laat leggen. Zo kan je kiezen voor een hele lichte plank voor een zomerse uitstraling, maar ook voor een donkere variant voor een stoere look. Als je echt voor een artistieke twist wil gaan kan je ook overwegen om diverse houttinten te combineren. Je krijgt dan een visgraat vloer met een speelse en bijzondere uitstraling, maar die wel helemaal qua kleurtinten op elkaar is afgestemd. Naast de ruime keuze in houttinten is ook de afwerking een belangrijke overweging. De keuze voor een glimmende laklaag of matte olie zorgt voor heel ander eindresultaat.

Een vloer waar je lang plezier van hebt

Net als bij de meeste houten vloeren geldt voor de visgraat vloer dat dit een vloer is waar je met weinig moeite jarenlang van kan genieten. Door het gebruik van goede planken en de juiste afwerking blijft de vloer er heel lang top uit zien. Ondanks de artistieke look van de visgraat vloer kan je wel volop spelen met verschillende uitstralingen. Met een paar eenvoudige aanpassingen qua meubelen en accessoires maak je van een ruimte met een stoere industriƫle look en kamer met een gezellige landelijke sfeer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 art-house.nl

Thema door Anders Norén