art-house.nl

Huis renoveren: voel je weer goed in jouw stek!

Je huis is je veilige haven. Je doet er je werk, je brengt er je boodschappen naartoe, je houdt het schoon, maar je komt er ook elke dag terug na een zware dag, om eindelijk weer op de bank te ploffen en de tv aan te zetten voor je favoriete sitcom, Netflix-serie of leuke film. Je slaapt er, je doucht er, je eet er; allemaal dingen waar je vaak niet over nadenkt, maar als je terug komt van vakantie of een keer ergens moet slapen waar je niet zo vaak komt, ga je het toch altijd enorm missen. En als je ergens toch niet tevreden over bent kun je altijd je huis renoveren!

Je omgeving bepaalt je stemming

Je omgeving is namelijk ontzettend belangrijk voor hoe je je voelt. Daarbij maakt het ook veel verschil hoe jouw huis er dan uitziet, de sfeer die je bepaalde kamers geeft, welke herinneringen je er hebt en wat er allemaal te zien is. Veel foto’s aan de muur om je te herinneren aan iedereen die je liefhebt en mooie dingen die je hebt beleefd, of juist lege of minimaal gedecoreerde muren, als jij helemaal zen wordt van leegte en rust.

Of het allemaal schoon is en goed werkt in je huis heeft natuurlijk invloed op hoe comfortabel je je voelt; die krakende traptrede, het lekkende dak, dat raam wat niet open kan. Soms is het juist een essentieel onderdeel van wat het thuis maakt voor jou, maar soms heb je ook even iets nieuws nodig.

Huis renoveren: voel je weer als nieuw

Hoe goed het voor je kan zijn om lekker thuis te zijn, zo vreselijk kan het je ook beïnvloeden als er iets mis is met het huis wat je hebt. Problemen met schimmel, kapotte planken, niet geholpen worden door een huurbaas of problemen die zich alleen voordoen met bepaalde weersomstandigheden – je huis is juist waar je naartoe wil vluchten als er iets tegenzit, dus als hetgeen wat tegenzit met je huis en de functionaliteit ervan te maken heeft kan dat erg zwaar zijn. Ook al is het vaak lastig en duur, je huis renoveren kan zo erg opluchten. Er zijn altijd manieren waarop je dingen kunt vernieuwen en renoveren zonder al te veel geld kwijt te zijn. Je kunt ook veel meer zelf doen dan je denkt.

Als er iets is in je huis wat je dwarszit of wat echt niet langer kan, heb je geen enkele plek waar je echt en volledig kunt ontspannen. Als je je huis opknapt voel je je meteen een stuk gelukkiger.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 art-house.nl

Thema door Anders Norén