art-house.nl

Zo breng je kunst je huis in!

Kunst: er is niets zo tijdloos. Want: ja, het groeit, en het ontwikkelt, maar het zal nooit uit de mode gaan. Juist omdat het constant veranderd – maar ook omdat het altijd weer terugkomt bij bepaalde klassieke dingen. Want dingen die eenmaal klassiekers zijn, stoppen dat nooit te zijn. Natuurlijk is niet iedereen even groot fan van de Mona Lisa, en zullen er nieuwe, meer baanbrekende kunstvormen en kunstwerken ontwikkeld worden – maar ze zal altijd in de geschiedenis blijven staan als zo kostbaar en bekend als ze op dit moment en alle jaren hiervoor is geweest.

Een bepaalde smaak in kunstwerken heeft iedereen. Modern, romantisch, stilistisch, gedetailleerd, pop-art, en alles er tussenin. Daarmee wordt het ook een manier van je eigen smaak en stijl uitdrukken. Door de musea waar je heen gaat, het kunstwerk op je telefoonachtergrond, de kunst die je in je huis hangt. Maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om kunst in je huis te verwerken.

Kunst in decoratie

Kunst in kunst verwerken is een eeuwenoud concept. Intertekstualiteit, inter-kunstualiteit, alles staat in elkaar met verbinding, en iedere kunstenaar is door een eerdere kunstenaar geïnspireerd, en inspireert op zijn beurt weer toekomstige kunstenaars. Zo zijn er dus de laatste tijd een hoop interieur designers die klassieke en bekende kunstwerken in hun meubels en decoraties verwerken. Een tapijt met een Picasso of Matisse erop, Van Gogh’s Starry Night op je behang, of jouw favoriete Rembrandt gedrukt op warme zachte plaids op koude winteravonden – het kan allemaal. Deze plaids kun je vinden op Ookinhetpaars.nl.

Mocht je hier nou toch niet zo van houden, en je geen miljoenen op de bank hebt staan om het origineel van je favoriete schilderij te kopen – er zijn tegenwoordig tientallen websites waar je snel en gemakkelijk eigen geüploade afbeeldingen of door de website uitgekozen kunstwerken kan laten drukken op poster papier, van een zelf gekozen formaat. Natuurlijk heeft het 2D nooit echt hetzelfde effect, maar zo kun je toch al je smaak uitdrukken zonder hier al teveel aan kwijt te zijn!

Kunst in mode

Ook in de mode wordt kunst steeds meer toegepast en geherinterpreteerd. Dit zorgt met veel moderne kunst voor copyright problemen, maar we kunnen Da Vinci nooit meer vragen om toestemming, dus klassieke werken worden steeds vaker verwerkt in bijvoorbeeld een paar sokken, maar ook in kledingstukken zoals jurken, sjaals en t-shirts. Zo breng je de kunst niet alleen je huis in, maar kun je deze zelf meedragen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 art-house.nl

Thema door Anders Norén