art-house.nl

Weer alle tijd om me te focussen op kunst

Naast het feit dat mijn eigen huisje kunstzinnig is, is het onderdeel van een groter appartementencomplex. Het contact met mijn buren en het beheer regelen vind ik ontzettend leuk. Helaas merkte ik dat beetje bij beetje het VvE Beheer mijn leven steeds meer overnam. De gesprekken met buren werden tevens meer en meer afstandelijk en kortaf. Zeker wanneer ze niet hun bijdrage hadden geleverd voor het onderhoud en het beheer van het pand. Ik was met andere woorden druk op zoek naar een alternatief zodat ik weer alle tijd heb om me te focussen op kunst.

Eindelijk de oplossing?

In eerste instantie wilde ik simpelweg afstand nemen van mijn functie binnen de Vereniging van Eigenaren. Ik bedacht me echter al snel dat ik daarmee alleen het probleem in iemand anders zijn schoot gooi. Het is geen oplossing voor de lange termijn. Dus ik ben verder gaan zoeken. Uiteindelijk kwam ik uit bij het idee om het VvE Beheer uit te besteden. In grote steden zoals Amsterdam is het heel normaal om het beheer van een pand uit te besteden aan een onafhankelijke partij. Het VvE Beheer Amsterdam is dan in goede handen en wordt soepeltjes geregeld. Ideaal toch? Heb ik dan toch echt eindelijk de oplossing gevonden? Met dit idee van het VvE Beheer Amsterdam uitbesteden, stapte ik naar de vereniging.

Niet allemaal even enthousiast

Zoals je misschien wel zou verwachten waren de reacties niet allemaal even vrolijk. Stuk voor stuk werden mogelijk valkuilen en nadelen benoemd. Er heerste ineens een ontzettend negatieve sfeer. Dat vond ik zo zonde! VvE Beheer Amsterdam uitbesteden is helemaal niet zo complex of lastig als het klinkt. Je draagt simpelweg de taken van het VvE Beheer over aan een expert. Vervolgens zal deze onafhankelijk partij duidelijk communiceren naar de Vereniging wat er gedaan moet worden, wanneer dat geregeld moet zijn en hoe de beheerder dit gaat doen. Kortom, alleen maar voordelen als je het mij vraagt!

Beste beslissing ooit

Zo voorbarig als iedereen in het begin was, hoe blij ze nu zijn. Het VvE Beheer Amsterdam uitbesteden heeft zoveel pluspunten met zich meegebracht. Zo is eindelijk de administratie op orde. Daarnaast wordt er zelfs rekening gehouden met toekomstig onderhoud dat gepleegd moet worden. Echt, als je het mij vraagt is het VvE Beheer Amsterdam uitvoeren zowat een kunst op zichzelf! Inmiddels zijn we het er allemaal honderd procent over eens: dit was de beste beslissing van ons als Vereniging van Eigenaren!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 art-house.nl

Thema door Anders Norén